تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس مذهبی گفت: شخصیت حضرت زهرا(س) نشان‌دهنده این است که یک خانم می‌تواند به درجه بالایی از منزلت دست پیدا کند و الگوی بارزی برای زنان است.

حضرت زهرا(س) الگوی بارزی برای زنان است

به گزارش قدس آنلاین حجت‌الاسلام مهدی شریعت‌تبار در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) با اشاره به جایگاه زن در فرهنگ اسلامی اظهار کرد: می‌توان با مطالعه شخصیت و فضائل حضرت زهرا(س) که در قرآن، بیانات و روایات پیامبر اکرم(ص) و زبان و بیان ائمه معصومین(ع) و همچنین در سیره و روش تربیتی، عبادی، علمی، سیاسی ایشان قابل مشاهده است به جایگاه و منزلت والای زن در فرهنگ اسلامی پی برد.

وی با اشاره به جایگاه والای حضرت فاطمه(س) افزود: رسول خدا(ص) فرموده‌اند: خدا با غضب فاطمه غضب و با خشنودی او خشنود می‌شود. یعنی یک زن می‌تواند به درجه‌ای دست پیدا کند که خشم و رضای او محور رضایت و خشم الهی باشد.

این کارشناس مذهبی با تاکید بر شناخت از مقام و منزلت زن بیان کرد: برای شناخت جایگاه زن در اسلام می‌توان از روایات و احادیث که منبع علوم اسلامی هستند استفاده کرد. همچنین می‌توان با مطالعه بیانات پیامبر اکرم(ص) که نشان‌دهنده نگاه ایشان به مقام والای زن است کمک گرفت‌.

شریعت‌تبار درخصوص یکسان بودن ارزش‌های انسانی میان زنان و مردان عنوان کرد: در روایات اسلامی، چه در علم آموزی و چه از لحاظ ارزش، تقوا و چه با توجه به معنای عام جهاد تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و هردو در ارزش‌های انسانی یکسان هستند و اگر در تقسیم وظایف اجتماعی تفاوتی وجود دارد به ساختار جسمی و روحی زن و مرد باز می‌گردد.

زن در فرهنگ اسلامی آیینه جمال الهی است

وی ادامه داد: زن در فرهنگ اسلامی آیینه جمال و کمال الهی است و اسلام نگاه تحقیرآمیز به زن را که در گذشته وجود داشته از بین برده و برای زنان کرامت الهی و خلیفت الهی قائل شده است. در قرآن زن از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است و نمونه بارز آن حضرت زهرا(س) است. خداوند در قرآن از زنانی مانند حضرت زهرا، حضرت مریم و حضرت آسیه، زن فرعون به عنوان الگویی برای زنان و مردان یاد می‌کند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به لزوم الگوپذیری جوانان از حضرت زهرا(س) اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی انسان‌های بزرگ و اولیاء الهی کسب شناخت از رسالت انسانی خود و عمل به موقع به وظایف است که در شخصیت حضرت زهرا(س) نیز وظیفه‌شناسی و عمل به تکالیف الهی و انسانی خود در قبال خداوند، جامعه و فرزندان به چشم می‌خورد. انجام به وظیفه گاهی در بُعد عبودیت و بندگی خداوند است و گاهی در عرصه تربیت فرزندان و امور مربوط به خانواده و گاهی نیز در عرصه سیاست و دفاع از حق است و جوانان می‌توانند با شناخت از وظیفه‌شناسی و عمل به تکالیف الهی و انسانی از ایشان الگو بگیرند.

حضرت زهرا(س) بزرگترین بانوی جهان خلقت است

شریعت‌تبار در خصوص مهم‌ترین وظیفه زنان در جامعه امروز بیان کرد: امروزه خانواده در معرض آسیب هجمه‌های فرهنگی دشمنان قرار دارد و به نظر من اولین ومهم‌ترین وظیفه‌شناسی یک خانم می‌تواند حفظ کانون خانواده باشد که زن در محور آن قرار دارد. همان‌گونه که قرآن خانواده را محلی برای رشد و بالندگی و محیطی آرام تعریف می‌کند، می‌توان با اصلاح کانون خانواده، جامعه را در مسیر تعالی و رشد خود هدایت کرد.

وی با تاکید بر سیره حضرت زهرا(س) گفت: نکاتی که ممکن است در خصوص ایشان مورد غفلت واقع شده باشد زهد وساده‌زیستی است‌. حضرت زهرا در زندگی خود هیچ‌گاه خواسته‌ای را بر حضرت علی(ع) تحمیل نکردند. مساله دیگری که باید به آن توجه داشت تاکید حضرت زهرا(س) در خصوص عفاف و حجاب است و امروز دشمنان سعی دارند مورد غفلت قرار بگیرد. همچنین دیگر توجه ایشان به کانون خانواده است که ما در فرهنگ دینی و اسلامی خود به حضرت فاطمه(س) به چشم مادر امت، دختر نبوت، همسر ولایت و مادر معصومین(ع) افتخار می‌کنیم و ایشان بزرگترین بانوی جهان خلقت است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.